De zuidelijke Randweg moet over minder dan een jaar worden geopend. Dat heeft Marieke Plomp, woordvoerster bij Provincie Utrecht, afgelopen woensdag verklaard.

1 juni 2018 moet de Randweg opengesteld zijn

De planning is nu om vóór 1 november de aansluitpunten van de nieuwe weg op de omliggende wegen klaar te hebben, aldus Marieke Plomp. Op 1 juni 2018 moet de nieuwe weg opengesteld en dus toegankelijk zijn, bijna anderhalf jaar later dan de bewoners in eerste instantie hadden kunnen verwachten.

De inwoners van Waarder zullen de aankomende maanden nog wel last hebben van de bouw. Daar wordt de A12 gedurende ca. 10 dagen afgesloten. “Daarnaast zal er mogelijk sprake zijn van geluidshinder bij het werken aan de rotondes”, aldus Marieke Plomp en Anke van Ansenwoude, woordvoerster van de gemeente.

De aankomende maanden zal er dus hard worden gewerkt aan het afronden van de Zuidelijke Randweg. De overlast zal worden beperkt door middel noise control schermen. Daarnaast wordt er, wanneer er in de nacht wordt gewerkt, een minimale afstand van 50 meter gehanteerd tussen het werkverkeer en de woningen.

Samen met de gemeente Bodegraven en de provincie Utrecht werkt Woerden aan het verminderen van de verkeersdrukte en het verbeteren van de doorstroming van Woerden naar de A12 in westelijke richting. Zoals in de bestuursovereenkomst is afgesproken, ligt de verantwoordelijkheid voor de realisatie van de Zuidelijke Randweg bij de provincie Utrecht. Wel draagt de gemeente financieel een groot deel bij.

De vertraging die het project de afgelopen paar maanden heeft opgelopen is door de provincie Utrecht niet geheel goed gecommuniceerd met het college van Woerden. Het college was dan ook licht verontwaardigd omdat zij haar burgers niet goed heeft kunnen informeren over de vertragingen. Zo blijkt uit de raadsinformatiebrief van februari 2017.