WOERDEN – Het Beweegteam Woerden wil in de wijk Molenviet het Speelbos gaan uitbreiden met een trimparcours.

Begin mei is het Speelbos in de wijk Molenviet ontstaan. Vele kinderen uit de buurt komen hier elke dag spelen. Beweegteam Woerden wil nu het Speelbos uitbreiden met een trimparcours. Een trimparcours is een rondgaand parcours waarin gymnastiektoestellen te vinden zijn, waar kinderen hun conditie mee kunnen trainen en plezier kunnen hebben.

Het Beweegteam loopt nu tegen een probleem aan. Het trimparcours kan niet zomaar op die plek gezet worden, er moet daarvoor eerst een bodemonderzoek gedaan worden. Nu gaat de gemeente iemand aanwijzen om dit onderzoek te voltooien.

Het Beweegteam Woerden is een initiatief van Welzijn Woerden. Zij maken spelen, sporten en bewegen mogelijk voor de inwoners. Zij willen de Woerdenaren uitdagen om in beweging te komen. Zij organiseren verschillende activiteiten voor alle leeftijden.