VDH Vastgoed introduceerde het huisvestingsconcept Health & More begin 2017 in Woerden. Eigenaar, Frank van der Heijden wilde hiermee een platform creëren waar verschillende ondernemers elkaar kunnen inspireren, ondersteunen en versterken. woerden.hu.nl evalueert één jaar Health & More met de ondernemers.

Personal trainer Annemieke Koopmans nam samen met Baselife en het Centrum voor Natuurgeneeskunde als eerste haar intrek in Health & More. “Ik was op zoek naar een pand met genoeg ruimte, een fijne lichtinval en een goede bereikbaarheid”, vertelt Annemieke. Dit en meer vond zij in het pand aan de Pompmolenlaan.

“Deze omgeving biedt de mogelijkheid voor ondernemers om elkaar te vinden en op projectbasis met elkaar samen te werken”, legt Annemieke uit. Stein van Spankeren, eigenaar van afslankcentrum VidaVitaal heeft zijn praktijk sinds een maand in Health & More gevestigd. “Ik heb afgewacht tot hier wat vrijkwam. Dit is de perfecte plek voor mij.” Binnen deze relatief korte tijd heeft hij ervaren hoe de bedrijven binnen het pand elkaar ondersteunen en versterken. “Er is al gesproken over gezamenlijke acties voor klanten.”

Stein verwacht dat zijn vindbaarheid en klantenbestand zal vergroten door zijn intrek, iets wat Annemieke kan bevestigen. “De ondernemers binnen Health & More zijn niet concurrerend aan elkaar maar complementair. Zodra een patiënt bijvoorbeeld ondersteuning nodig heeft op een ander vlak qua gezondheid, kan dat binnen het pand gerealiseerd worden. Het is geen verplichting voor de cliënten. We bevelen elkaar aan”, legt Annemieke uit.

Julia Schantl van Orthomoleculaire Therapie en Voedingsadvies nam twee maanden na de introductie van Health & More haar intrek in het pand. “Het is een mooi verzamelpunt voor mensen die hard werken om mensen geestelijk en lichamelijk gezonder te maken.” Zij ziet de ondernemers in het pand als inspiratiebron. “De gedreven mensen in dit pand halen de beste ondernemer in mij naar boven.”