WOERDEN- Het aantal klanten van de biologische supermarkt: Natuurwinkel in Woerden stijgt. Dit meldt medewerker Wilma Bos op basis van cijfers uit de administratie.

Deze cijfers tonen aan dat de omzet van biologische producten met ruim 18,5 procent is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. “Wij merken voornamelijk dat biologisch eten steeds bekender wordt onder jongeren,” zegt Wilma. “Maar ook 30-jarigen vragen steeds vaker een klantenkaart aan.”

Dit wordt bevestigd door Johan Beriksen (29), een trouwe klant van de Natuurwinkel. “Ik heb een lactose- intolerantie. Dat betekent dat ik geen melk en melkproducten kan verteren. Gelukkig verkoopt de Natuurwinkel genoeg lactose-vrij voedsel.”

De Natuurwinkel biedt producten die met zorg en aandacht zijn geteeld. Ook worden ze geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Deze productie verloopt zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Deze respectvolle manier van produceren zie je terug in de hoeveelheid informatieboekjes die in de winkel aanwezig zijn. In veel van deze boekjes wordt de afkomst van de producten gedetailleerd beschreven. Ook worden er eventuele recepten aangeboden die de klant kan bereiden met de desbetreffende producten.

Marjolein Hasen (18) is inwoner van Woerden en sinds twee weken klant van de Natuurwinkel. “Ik eet alleen maar biologisch voedsel. Ik vind het belangrijk dat de mensen en dieren waar mijn eten vandaan komt, een prettig leven hebben gehad, alleen dan kan ik genieten van mijn maaltijd. ”

Voor klanten met een dieet heeft de Natuurwinkel een ruim assortiment. Naast lactose vrij, is er ook glutenvrij, suikervrij of koolhydraatarm voedsel. Bovendien liggen de schappen vol met vleesvervangers. Van quinoa nuggets tot tofu-spelt burgers, de Natuurwinkel bezit het allemaal.

Achterin de winkel domineert de geur van versgebakken biologisch en glutenvrij brood. Volgens broodverkoopster Heidy van den Boer is het brood van de Natuurwinkel erg bijzonder. “Het hele assortiment kent een bijzondere bereidingswijze. Dit zorgt voor een prachtig brood met een geweldige structuur en smaak. Daarbij wordt het brood gebakken in asbestvrije ovens. “

Naast boodschappen doen, kan de klant ook veel proeven in de Natuurwinkel. Zo staan er schaaltjes met blokjes kaas, biologisch krentenbrood en diverse varianten van fairtrade chocolade.