De storm die gisteren door Nederland raasde heeft ook Woerden getroffen. Buiten het feit dat takken van bomen afgebroken waren, hadden winkeliers ook last van deze kille marktochtend.

Kruidvat is een van deze winkelketens die wel duidelijk iets heeft gemerkt van de stormachtige ochtend. “De omzet was in tegenstelling tot een normale marktdag op woensdag met wel 20 procent afgenomen”, aldus medewerkster Jame Beukers van de Kruidvat. Jame Beukers gaf ook aan dat er een effect merkbaar was op de gekochte producten. “Zo ging iedereen massaal paraplu’s inslaan, om zo toch de regenachtige dag door te komen”.

Naast het Kruidvat gaven ook andere winkels aan dat er veel minder klanten waren en dus de omzet een stuk lager was. De Etos was ook flink getroffen door deze storm. “Opvallend was wel dat mensen een stuk langer binnen bleven om maar zo lang mogelijk de storm te vermijden”, zegt medewerkster Mariska Kroon, “mensen kopen gewoon minder, alleen het noodzakelijke, zoals veel weerstandpillen en andere geneesmiddelen wordt ingeslagen, andere inkopen bewaren ze simpelweg voor een andere keer”.