WOERDEN – BluePrint Automation zal dit jaar, naast Rabobank Rijn en Veenstromen en Versluys Verkeerstechniek, hoofdsponsor zijn van de de Kiremko Nacht van Woerden. Het parcours zal in oktober voor de 16e keer verreden worden. Tijdens deze avond zal er gestreden worden om de GP Blueprint, gelijknamig aan het bedrijf Blueprint Automation.

Arjan van der Horst, voorzitter van de Stichting Wielerronde Woerden en organisator van de Kiremko Nacht van Woerden, geeft via een artikel op Woerden.TV aan dat de nieuwe hoofdsponsor een grote rol kan spelen: “Met de impuls van BluePrint Automation kunnen we de gehele internationale wereldtop van de veldrijdsters naar Woerden halen’’. De vraag blijft dan hoe BluePrint Automation hiervoor gaat zorgen.

Van der Horst geeft aan dat het financiële plaatje een grote rol speelt bij het uitnodigen van grote en bekende wielrensters. ‘’Wij hebben rensters als bijvoorbeeld Marianne Vos op ons verlanglijstje staan. Die fietsen om geld en prijzen. In de vrouwensport is het prijzengeld vaak wat minder. Wij willen hierin, met hulp van BluePrint Automation, verandering in brengen en zo de wereldtop van de wielrensters naar Woerden halen. Een sponsor die betaalt is dus heel belangrijk.’’ aldus Arjan van der Horst.