Bijenkorf heeft het plan de 2 huidige distributiecentra samen te voegen tot 1, waardoor het distributiecentrum in Woerden zal moeten sluiten. Hierbij zouden 143 mensen hun baan verliezen. Martijn den Heijer spreekt vanuit de vakbond CNV: ‘Als vakmensen proberen we er bovenop te zitten en scherp te zijn.’

Bijenkorf heeft een distributiecentrum in Waalwijk en in Woerden. Uit hun persbericht blijkt dat het efficiënter is om de twee centra samen te voegen. De goederen zullen op deze manier sneller op locatie zijn. Ook zullen er duurzame voordelen aan verbonden zijn. In het persbericht is Giovanni Colauto, CEO de Bijenkorf aan het woord: “Het was een moeilijk besluit om te nemen, omdat dit als gevolg heeft dat wij afscheid moeten nemen van collega’s. Daarom hebben wij diverse opties zorgvuldig afgewogen.” Over deze diverse opties wilde de Bijenkorf verder niets loslaten.

Als het plan doorgaat, begeleidt de vakbond de werknemers op basis van een sociaal plan. “Dit plan houdt in dat er wordt gekeken of er binnen Bijenkorf nieuw werk voor jou beschikbaar is. Is dit niet het geval? Dan kijken we verder buiten Bijenkorf. Er is een bedrag van maximaal €5000 beschikbaar om mensen verder te helpen.”

CNV heeft twijfels of er geen sprake is van overgang van de werknemers. Martijn den Heijer: “Onder bepaalde voorwaarden zouden de werknemers met gelijke rechten en plichten naar de andere onderneming overgeplaatst kunnen worden. Bijenkorf zegt dat dit niet mogelijk is. Er zijn afspraken om met Bijenkorf rond te tafel te gaan om dit nog eens te bespreken.”