WOERDEN – De Rabobank is terug in het centrum van Woerden. Ditmaal met een pop-up die is bedoeld voor klanten met woon- en hypotheekvragen. De woonwinkel bevindt zich de komende 3 maanden aan de Voorstraat.

Afgelopen zaterdag opende wethouder Haring de deuren van de woonwinkel. De eerste dag die aansloot op de Nationale Open huizen route, bleek een groot succes. Terwijl de  eerste hypotheken al bijna werden verstrekt, waren de eerste stoelen en kussens al verkocht.

Rabobank komt als eerste bank met het concept van de woonwinkels. Het idee is  om klanten laagdrempelig te laten binnenkomen met woon-gerelateerde vragen. Dit is één van de vernieuwde strategieën van de bank om  een  ‘excellente klantbeleving’ te creëren. “Het mag allemaal wel minder stijf en zakelijk. Wij proberen op deze manier meer waardering van de klant te creëren, omdat wij als bank zijn vertrokken uit het straatbeeld. Met deze pop-up store hebben wij geprobeerd dichter bij de klant te komen”, aldus Victor Veelenturf, bedrijfsleider Rabo Woonwinkel.

Aan het pand waar eerst de Hunkemöller in gevestigd zat, hebben ze niks mogen veranderen. De paskamers zijn weggewerkt achter een doek met een keukenidee erop en de toonbank is omgetoverd in een koffiebar. De winkel is in de sfeer van een woonkamer ingericht door Hometime en overal zit een prijskaartje aan, want alles is gewoon te koop.