Belangenorganisatie voor ouderen Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) en Samen Voor Woerden zijn partners geworden. Dit maakte ANBO bekend op hun website. De twee organisaties willen de lokale samenleving versterken en toegevoegde waarde creëren.

ANBO is een onafhankelijke vereniging die de belangen van haar leden behartigt op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Dit doen ze in heel Nederland. “Wij geloven in een maatschappij waarin de kwaliteiten van ouderen worden erkend”, aldus woordvoerder van ANBO, Renée de Vries. “We zijn blij met de samenwerking met Samen Woerden. Samen kunnen we meer betekenen voor de inwoners van Woerden en de ondernemers en organisaties.”

Samen Woerden bestaat sinds 2009. Hun doel is om de samenwerking en sociale binding tussen bedrijf en samenleving te vergroten om de sociale cohesie te vergroten. Zo hebben ze in het afgelopen jaar nieuwe belettering geregeld voor de Voedselbank, CV-trainingen aangeboden aan mensen met een fysieke beperking en geholpen bij het maken van een nieuwe website voor Kiwanis Woerden. Volgens de Vries hebben ze dus gemeenschappelijke doelen: “We versterken elkaar. Het is voor ons belangrijk om samen te werken met lokale partijen.”

Dit jaar helpt Samen voor Woerden ook weer mee met het organiseren van de ‘Kom binnen bij bedrijven’ open dagen. Die vinden plaats van 9 t/m 14 april 2018. Bedrijven en organisaties die meedoen, zetten in die week op dagen/tijden naar eigen keuze hun deuren wagenwijd open voor potentiële nieuwe werknemers, stagiairs, vrijwilligers en andere belangstellenden.