Sporters en bewoners uit de Woerdense wijk Molenvliet kunnen hun hart ophalen. Na jarenlange, intensieve samenwerking is het langverwachte trimparcours in het park aan de rand van de wijk geopend op zaterdag 7 april. Wethouder Koster, had, onder toeziend oog van de ruim honderd aanwezige trimmers de eer het lint door te knippen.

 

Onder een warme zon verzamelden zich vele trimmers in het park aan de rand van de wijk Molenvliet voor de opening. Nadat de wethouder het lint had doorgeknipt, volgde er een warming-up en werd de baan echt in gebruik genomen.  Het twee kilometer lange parcours met twaalf verschillende onderdelen is een project van WoerdenActief! en het beweegteam Woerden, in samenwerking met de gemeente en wordt ondersteund door het Rabofonds. De baan is voor bedoeld voor jong en oud.

Laagdrempelig en gebalanceerd

”Wat de trimbaan uniek maakt, is het uitgebalanceerde parcours”, vertelt Maarten Stiggelbout, buurtcoach bij  Woerdenactief! ”Bij de opzet hebben we samengewerkt met verschillende lokale sportverenigingen, waaronder de wielervereniging, de schaatsclub en de vereniging van freerunners. De onderdelen zijn zo samengesteld dat ze door iedereen op een eigen niveau en manier beoefend kunnen worden. Dat maakt het laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk”, aldus Stiggelbout. Tussen de trimmers die kort na de opening het parcours uitprobeerden waren al veel leden van die sportverenigingen te zien. Zo was er bijvoorbeeld al een club van freerunners aanwezig, en lieten leden van de wielervereniging zich ook niet onbetuigd.

Inspelen op wensen van de bewoners

Voordat de baan werd gerealiseerd zijn er verschillende gesprekken met bewoners geweest om de wensen te achterhalen. Daar is dus onder meer dit parcours uit voortgekomen. Dat maakt het volgens Linda Oskam van beweegteam Woerden een echte buurtinitiatief. ”De bewoners hebben onder meer aangegeven dit park wat levendiger te willen maken en de natuur in de stad terug te brengen. Met dit parcours hebben we op hun wensen kunnen inspelen en kunnen we het sociale netwerk van de bewoners vergroten.”

Vloggen en delen

Dat de baan veelvuldig gebruikt gaat worden is zeker, laat Stiggelbout weten. ” De verenigingen met wie we hebben samengewerkt hebben aangegeven de baan te gaan gebruiken voor de conditietrainingen dus animo is er zeker. Ook is het mogelijk eigen vlogs van oefeningen op te nemen, en initiatieven te delen op onze website. Op die manier proberen we het onderlinge contact te vergroten.”

Het geopende trimparcours is een onderdeel van totaal drie projecten in het Molenvlietpark. Eerder opende al het speelbos, binnenkort wordt een begin gemaakt met de rozentuin.