Er zijn veel fouten gemaakt in het proces van de verkeersvisie, dat laat Van Meijeren van het CDA in de raadsvergadering weten. Tijdens de evaluatie werd besproken wat er goed en fout ging.

De verkeersvisie moest worden aangepast omdat er onder andere verbetering moest komen op het gebied van veiligheid en doorstroming. De nieuwe visie is in 2015 bepaald. Volgens Van Hout van de VVD is verkeersvisie een bijzonder dossier, omdat er voor de eerste keer veel inwoners uit Woerden bij betrokken waren. Zij hebben met veel toewijding aan de verkeersvisie gewerkt.

Er zijn volgens de VVD en het CDA in die drie jaar veel fouten gemaakt. Zo was het volgens Van Hout voor de inwoners van Woerden niet duidelijk wat zij allemaal moesten verwachten en was de communicatie binnen de gemeente minimaal. Dit kwam doordat de politieke partijen elkaar niet goed op de hoogte hebben gehouden van ontwikkelingen.

‘’Nu drie jaar later, staat de visie als een huis’’, aldus Van Hout. De gemeente is er volgens hem, door het houden van vele vergaderingen, in geslaagd een goede verkeersvisie op tafel te krijgen. Één waar er weinig miscommunicaties  over kunnen ontstaan.