De winkelleegstand in Woerden lijkt na lange tijd af te nemen. Na een winkelleegstand van 12% in 2012 is dit percentage inmiddels gehalveerd volgens Gerard Kremers, intermediair.

De verloedering van het eens zo pittoreske stadscentrum was voor de inwoners van Woerden een doorn in het oog, maar inmiddels schieten nieuwe winkels als paddenstoelen uit de grond. Als voormalig winkelier en gemeenteraadslid heeft Gerard Kremers zich de laatste jaren gefocust op het werk als intermediair. Hij fungeert als schakel tussen de ondernemer, de makelaar en de gemeente. “Winkel na winkel opent in de Rijnstraat en ook nagenoeg alle panden in de Voorstraat zijn verhuurd”, aldus Kremers.

"Het percentage leegstaande panden is gehalveerd ten opzichte van vijf jaar geleden!"

Dat werd tijd volgens de inwoners van Woerden, zo ook Egbert Pol. Van kleins af aan woont hij in Woerden en het doet hem veel om te zien hoe het centrum haar charme verloor. “De hoofdstraten van Woerden waren altijd fijne, levendige plekken. De laatste jaren was hier weinig van terug te zien”, stelt Pol. Hij is blij met de ontwikkelingen en hoopt tijdens zijn pensioen nog van het gezellige centrum – mét levendige winkelstraten – te kunnen genieten.