De Zuidelijke randweg is afgelopen dinsdag vergroot met een extra stuk fietspad en twee nieuwe fietsbruggen. Dit is een nieuwe stap richting het afronden van de aanleg van de Zuidelijke randweg.

 

De aanleg van twee nieuwe fietsbruggen en een extra stuk fietspad, is afgerond. De door de gemeende bepaalde aanleg is een nieuwe stap richting het aanleggen van de Zuidelijke randweg. De fietsbruggen zijn gebouwd over de Wulverhorstbaan en de Kromwijkwetering, het extra stuk fietspad is een verlenging op het originele fietspad.  De  randweg is bedoeld als tweede aansluiting op de A12. De weg heeft een lengte van zo’n vier kilometer en zou moeten zorgen voor verkeersontlasting binnen Woerden. De gemeente wil dat met name de verkeersknelpunten rond het verkeersplein Ouderijn tot en met Bodegraven en omgeving,  hiermee worden opgelost. De Zuidelijke randweg zal rond 1 juni klaar zijn.

Jaap van der Does van LijstvanderDoes, groot voorstander van de aanleg van de Zuidelijke randweg, is blij met de vorderingen. “De aanleg is broodnodig. De verkeersregeling is al jaren een probleem in Woerden. De afgelopen vier jaar had er veel meer gedaan moeten worden aan de randweg, maar het is wat het is. We zijn hier voorlopig blij mee.”

Woerdenaar Fred Karelsen ziet de vorderingen van de aanleg van de  Zuidelijke randweg met veel plezier aan. “Voor veel inwoners is dit echt een vooruitgang. Vooral voor de fietsers. De Woerdenaren worden hiermee gestimuleerd om meer te fietsen, wat ook niet verkeerd is.’’