WOERDEN – Er zal voor het eerst een kerstwandeltheater georganiseerd worden in het centrum van Woerden. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 23 december en wordt georganiseerd door de Opstandingskerk in samenwerking met de Lutherse kerk. Iedereen kan dan gratis een route lopen waarbij het eeuwenoude kerstverhaal door middel van theater wordt uitgebeeld.

Wandelaars zullen op deze route scènes vinden waarin verschillende acteurs herders, koningen, vluchtelingen en natuurlijk Jozef en Maria zullen uitbeelden. Hierbij is het doel om het kerstverhaal buiten de kerkmuren te laten klinken. Elke tien minuten zal er tussen 18:30 en 20:00 een nieuwe groep vertrekken vanaf de Lutherse Kerk met als eindpunt de Opstandingskerk.

Het Kerstwandeltheater heeft al eens eerder op scholen plaatsgevonden als kerstviering en bij de geloofsgemeenschap het Baken in de wijk Snel & Polanen. Het is voor het eerst dat het nu ook in het centrum van Woerden zal plaatsvinden: “Juist omdat onze Opstandingskerk zo mooi in het midden van het centrum met andere kerken ligt, dachten we, dit is wel een hele mooie gelegenheid om een keer zoiets te organiseren,” vertelt Mirjam Wester, die meehelpt met de organisatie.

Het idee kwam van de dominee van de Opstandingskerk. Al een aantal jaren werd er tijdens het kerstfeest een kerstspel georganiseerd voor kinderen. De dominee kwam toen met het idee van een kerstwandeltheater wat ze eerder al had meegemaakt in andere gemeentes. Hoeveel mensen er op komen dagen is nog maar de vraag: “Dat is het allerspannendst. Maar iedereen is welkom, oud of jong, gelovig of niet gelovig, we vinden het allemaal heel erg leuk als je komt.”