Binnenkort opent er een nieuwe verfzaak in Woerden, de Voordeelmarkt. Wanneer de voordeelmarkt opent is volgens Van den Nulst, eigenaar van Voordeelmarkt, moeilijk te zeggen. ‘’De planning is dat we de eerste week van februari openen, maar we hebben het hartstikke druk met de voorbereidingen.’’

 

‘Voordeelmarkt’ is niet de eerste verfzaak die opent in Woerden, er zijn er meer. ‘Kalkverf’ en ‘Hagemans Verf’ zijn al twee van de voorgangers. De Voordeelmarkt wil zichzelf onderscheiden van de andere verfzaken door middel van hun eigen merk Vitex, een merk dat volgens Van den Nulst veelbelovend is. ‘’De prijs kwaliteitsverhouding van Vitex is erg goed, dat is erg belangrijk”

Voordeelmarkt is vooral een zaak waar je naartoe gaat als je je huis af wil maken, een beetje de puntjes op de ‘i’ wil zetten. Als alle vakmannen zijn geweest, zoals bijvoorbeeld stukadoors, komen zij. Bij de puntjes op de ‘i’ zetten moet je bijvoorbeeld denken aan elektriciteitskabels wegwerken of dat juiste likje verf.

De zaak opent binnenkort in Woerden, omdat Voordeelmarkt veel potentie ziet om daar hun concept neer te zetten. Dat komt omdat ze meer bekendheid willen krijgen in de rest van het land. De eerste zaak van de Voordeelmarkt staat in het oosten, vanuit het oosten willen ze steeds meer het land in trekken zodat de zaak meer bekendheid krijgt.

Dat de economie aantrekt is te zien. Er wordt vaker een nieuw huis gekocht of wordt een verbouwing gedaan dus mensen willen ook vaker een nieuw likje verf. Mensen zijn volgens Van den Nelst wel kritischer geworden op welke kleur ze willen in de huis of slaapkamer. ‘’Mensen spiegelen zich aan wat ze zien op de televisie, als er een mooie kleur langskomt, willen zij die ook.’’

Piet Oostveen, inwoner van Woerden, vindt het leuk dat er een nieuwe kluszaak komt. ‘’Ik klus al bijna mijn hele leven, ik vind het hartstikke leuk om in kluszaken rond te kijken. Laat maar komen!’’ Anderen geven er minder om, ‘’Ik vind dat één zaak meer dan zat is, ik hoef er niet per se nog meer bij’’, vindt Soraya Hoogakker.