We kunnen er bijna niet meer omheen. De boeren zijn veel in het nieuws. De boeren vinden namelijk dat de nieuwe stikstofmaatregel moet worden herzien en hiervoor hebben zij veel gestaakt. Maar hoe was dit eigenlijk vroeger? Hoe leefde de boeren toen? Dit is sinds acht juni 2019 te zien in het stadsmuseum in Woerden.

In het stadsmuseum zijn de mooiste exposities te zien over allerlei onderwerpen. Zo ook de expositie van De Haagse school “Boeren van toen”. Bij deze expositie zijn kunstwerken van kunstenaars Jozef Israëls, Anton Mauve, Jan Hendrik Weissenbruch en Cornelis Vreedenburgh te bewonderen. De kunstenaars laten in deze expositie zien hoe het leven van de boeren in het Groene Hart er 150 jaar geleden uitzag. Dit doen de kunstenaars door middel van prachtige schilderijen waarop boeren en hun keiharde levens worden afgebeeld. 

Er is de laatste tijd veel commotie rondom de boeren, is het toevallig dat deze expositie nu gaande is of niet? “Nee, het is volkomen toevallig dat de expositie nu is en heeft niks te maken met het nieuws”. Aldus een medewerker van het stadsmuseum. De medewerker vertelt dat door de commotie er wel meer belangstelling is voor de expositie. Er zijn al duizenden bezoekers geweest en dit wordt door de commotie alleen nog maar meer en meer. 

De expositie is tot en met 10 november 2019 te bewonderen in het stadsmuseum van Woerden.