Dennis Strop (20) is een DJ/producer uit Woerden. Inmiddels is hij al best bekend en zet hij zomers de nachtclubs in de Costa Brava op zijn kop. Inmiddels heeft hij de Herman Brood Academie afgerond en is naast DJ ook nog eens evenementenorganisator. Wij spraken Strop over zijn bijzondere leven en zijn toekomst.

Strop begon al op jonge leeftijd met het draaien van plaatjes. ‘Eigenlijk is het er met de paplepel ingegoten, mijn vader draaide vroeger zelf ook. Ik kreeg op gegeven moment een kleine draaitafel voor mijn verjaardag en daar begon ik mee te experimenteren.’ Zijn ouders supporten hem al vanaf het begin. ‘Ze vinden dat ik moet doen wat ik leuk vind, mijn ouders staan echt driehonderd procent achter wat ik doe.’

Woerden staat niet echt bekend als muziekstad maar dit heeft Strop juist geholpen om bekender te worden. ‘In Woerden zijn er niet veel anderen die muziek maken of überhaupt draaien, hierdoor kon ik sneller in mijn eigen stad bekender worden. Als je in bijvoorbeeld Amsterdam woont heb je veel meer concurrentie.’ Strop is bekend geworden in Woerden door de Woerdense vakantieweek. ‘Daar boeken ze mij echt al sinds 2013, ik sta daar dus ieder jaar in Woerden te draaien.’ Ook draaide Strop in de weekenden veel bij café Victoria. ‘Daar mocht ik echt vaak draaien en ik draai er nog steeds wel is, de eigenaar Eric Thuis boekt mij daar al sinds jongs af aan.’

Afgelopen jaar is Strop afgestudeerd aan de Herman Brood Academie, dit is een school die gericht is op de muziekindustrie. ‘Daar zat ik in een hele creatieve omgeving en die school is erg goed voor je netwerk in de muziekindustrie later. Ik heb nog steeds erg veel aan de kwaliteiten van mijn ex-klasgenoten.’

De jonge DJ draait ook al verschillende jaren in de Costa Brava. Daar zet hij zomers de nachtclubs van onder andere Lloret de Mar en Salou op zijn kop. ‘Dat zijn wel mijn tofste boekingen, die grote clubs gaven me echt een kick. Zoveel mensen, de sfeer en zien hoe al die mensen genieten van mijn muziek, dat doet me goed.’ Het draaien in de drukke Costa Brava ging Strop goed af. ‘Ik heb daar vrij snel mijn draai gevonden, ik doe gewoon lekker mijn ding en het is superleuk om te doen.’

Toch is Dennis niet het meest trots op zijn tours in de Costa Brava. ‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en daar ben ik wel echt trots op, dat is voor mij belangrijker dan het draaien in de Costa Brava.’ Tot nu toe heeft hij weinig moeilijke periodes gehad in zijn carrière. ‘Ik probeer altijd heel positief te blijven, ik heb geen periodes gehad waarin ik me echt ‘down’ voelde.’

Naast DJ/producer zit Strop in de evenementenorganisatie. ‘Vroeger organiseerde ik echt evenementen maar nu zit ik vooral in het artiestenmanagement en in het boeken van artiesten. Ik heb inmiddels best wat connecties in de muziekwereld dus dit kan ik goed gebruiken bij het ‘verkopen’ van artiesten aan evenementen.’

Over het verloop van volgend jaar weet Strop nog niet zo veel. ‘Ik ben nu in gesprek met verschillende locaties, ik wil het liefst naar plekken waar ik nog niet eerder gedraaid heb. Ik ben niet van plan om zo’n lange tour als voorgaande jaren te doen, ik wil dit jaar niet weer twee maanden in het buitenland zitten.’ We gaan vast en zeker nog veel van deze jonge Woerdense DJ horen, dus hou hem in de gaten!