Morgen is het zo ver, dan kiest een jury wie de Cultuurprijs Woerden 2019 heeft gewonnen, tijdens een feestelijke uitreiking in het Klooster. De winnaar gaat naar huis met een bedrag van € 3.000, een prachtige trofee en natuurlijk de eer.

De Cultuurprijs Woerden is een prijs voor het stimuleren van bestaande en veel belovende nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente Woerden. De prijs wordt sinds 1995 elke twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instantie in de gemeente Woerden, die zich heeft ingezet voor de cultuur. Of je nu bezig bent met amateur of professioneel theater, iedereen maakt kans op de cultuurprijs.

Koor Bravoer:

Koor Bravoer is een echt Woerdens zeemannenkoor. Opgericht in 2001 uit een kleine groep enthousiaste zangers. Ondertussen telt Bravoer circa 40 zangers en 7 muzikanten. Onder leiding van dirigent Yolanda Brouwer zingt en speelt het koor zeeman- en shantyliederen door heel het land. Elke donderdagavond wordt er in de kantine van ‘Verweij Houttechniek’ druk gerepeteerd om het niveau te doen stijgen. Dit jaar wist het koor al twee prijzen op het shantyfestival in Wijk bij Duurstede te winnen, wellicht lukt het ze ook nog de cultuurprijs binnen te slepen?

Kunstpark/Akoestival:

 Dit jaar al voor de zestiende keer een begrip in het Westdampark: het Akoestival. Een festival waarbij akoestisch versterkte muziek centraal staat. Op het Akoestival krijgen Woerdense muzikanten en bands eenmaal per jaar de kans om op te treden voor een groot publiek. Er treden twaalf acts op met een optreden van 25 minuten. In de Woerdense grachten varen veertien kleinere acts rond in bootjes. Het evenement steunt volledig op vrijwilligers en ook de acts treden belangeloos op. Daardoor en door de vele sponsoren, kan het festival nog steeds gratis blijven. Het zou mooi zijn als deze moeite beloond zou worden met een prijs.

Excelsior:

Fanfarecorps Excelsior bestaat inmiddels meer dan honderd jaar, het corps bestaat uit vijf onderdelen: Fanfareorkest, Drumband, Majorettes, Egerländerkapel ‘Die Original Rheinstädter Musikanten’ en dweilorkest ‘De Speeldozen’. Het fanfarecorps is in Woerden vooral bekend vanwege de publieke optredens tijdens Koninginnedag, avondvierdaagse, lampionnenoptocht, jeugdmaskerade, etc.

RIE theater:

Het RIE theater is een theater in het centrum van woerden dan volledig draait op inspanning van vrijwilligers, giften en donaties. Het theater probeert verschillende artiesten aan te trekken, waaronder een aantal gratis acts. Deze maand is er een jazzavond en een Thema-avond over vergroening en biodiversiteit waar iedereen gratis naartoe kan.

Het beloofT een spannende avond te worden, een jury bestaande uit: Sofie de Bruijn, Bob Duindam, Carole Leroy, Chantal Stuart, Emmy Luidinga zal beslissen wie van deze cultuur initiatieven de prijs binnen zal slepen.
Misschien kan je nog bij ieder jurylid kort zetten wie het is