WOERDEN – Kerstwens Woerden is een actie waarbij inwoners vanaf vanavond een wens kunnen insturen voor een ander. Dit kan dan tot en met 24 december 2016. Alle wensen komen in de grote kerstboom op het Kerkplein en uit de top 50 worden drie wensen verloot.

De actie Kerstwens Woerden is vorig jaar voor het eerst gestart door WIJ3.0. Er zijn toen 63 wensen ingediend waarvan er drie werden uitgevoerd. Dit jaar is er een samenwerking ontstaan met de Gemeente Woerden, Samen voor Woerden en betrokken ondernemers. De kerstwenscommissie bestaat uit acht mensen van deze samenwerking. Eén hiervan is wethouder Margot Stolk, zij zal op maandag 19 december de wensen die tot op dat moment zijn ingestuurd in de kerstboom hangen.

De kerstwenscommissie is ook meteen de jury. Bij het beoordelen van de wensen kijken ze voornamelijk naar dat de wens het welzijn van de medemens(en) bevordert. Verder kijken ze nog naar de toepasselijkheid, redelijkheid en haalbaarheid.

Een wens kan ingestuurd worden via www.kerstwenswoerden.nl en kerstwenswoerden@gmail.com. Fysieke inzamelpunten zijn te vinden bij: de ijsbaan, de Jumbo’s in Woerden, Plus van Velzen en Emte in Harmelen, Plus Romijn in Kamerik en COOP Bremmer in Zegveld.