Duurzamer en groener, dat is waar Tom Boersma zich hard voor maakt. Verder hoopt hij tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen met zijn partij nog minimaal één zetel extra te bemachtigen.

Tom Boersma werd in 2013 lid van D66, een paar jaar later werd hij voor diezelfde partij raadslid. Dit jaar staat hij tweede op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en hoopt de komende periode Woerden groener en duurzamer te maken. De 35-jarige Tom Boersma is naast zijn functie als raadslid werkzaam als online marketeer voor Milieu Service Nederland en stapt in zijn vrije tijd graag op de fiets voor een rondje door het Groene hart. Daarnaast reist hij de hele wereld rond of zit hij op een terrasje ergens in Woerden. Met zijn rol als raadslid hoopt hij het goede te kunnen doen voor Woerden. “Die fijne tijd die ik heb gehad hier in Woerden, dat gun ik anderen ook”

“Vijf jaar geleden ben ik lid geworden van D66 en in april 2014 ben ik voor deze partij fractie assistent geworden. De reden waarom ik lid ben geworden van D66 is gegroeid. Elke keer wanneer ik mocht stemmen, ging ik kijken welke partij het beste bij mij paste. Dat ging dan ook wel verder dan alleen het invullen van een Stemwijzer of een Kieskompas. Ik las dan de partijprogramma’s en ik keek naar waar de partijen nou echt voor stonden. Hierbij kwam ik toch steeds weer uit bij D66. Na vaak op deze partij gestemd te hebben en mij er meer in te verdiepen, voelde ik mij hier steeds meer thuis in en bleek het voor mij de juiste partij om lid van te worden.”

Mijn doel in de politiek is om het goede te doen voor Woerden

“Ik heb altijd al interesse in de politiek gehad en nadat ik in 2010 hier in Woerden D66 had gestemd, had ik via Twitter kritiek gegeven op de toenmalige fractievoorzitter, Heerd Jan Hoogeveen. Hij pakte dit op door op mij te reageren en mij uit te dagen door de begroting van Woerden te laten zien, om zo duidelijke te maken dat niet alles binnen die begroting past. Hierbij vroeg hij hoe ik het zou aanpakken en of het misschien een idee was om daar een keer over te praten. Als gevolg daarop hebben we samen wat gedronken en vroeg hij uiteindelijk: “Is dit niet wat voor jou, de politiek?”. Toen ben ik daar over na gaan denken, en dacht: dit is eigenlijk wel wat voor mij.”

“Sinds mei 2017 ben ik raadslid en zit ik dus in de gemeenteraad. Elk raadslid heeft zijn eigen portefeuille. De portefeuilles die ik heb zijn degene die over afval gaan, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, openbare ruimte en het onderhoud daarvan. Maar ook de begraafplaatsen en begraving vallen hieronder, dus vanuit D66 pak ik die onderdelen op waar dat nodig is.”

Ik heb altijd al interesse in de politiek gehad

“Mijn doel in de politiek is om het goede te doen voor Woerden. Ik ben hier geboren en heb nooit ergens anders gewoond. Die fijne tijd die ik heb gehad hier in Woerden, dat gun ik anderen ook. Ik hoop hier aan bij te dragen met mijn rol in de politiek.”

“Wat ik zo leuk vind aan de lokale politiek is dat je je bezighoudt met de dingen die de mensen hier direct bezighouden en de dingen die de mensen gelijk merken. Wanneer wij lokaal het afvalbeleid aanpassen en als de mensen hier anders om moeten gaan met hun afval, dan merken zij dat meteen. Hetzelfde geldt voor het vaststellen van bestemmingsplannen, dan zorg je ervoor dat ergens gebouwd kan worden en dan zie je dat daar binnen een paar jaar ook echt gewoond kan worden. Dat geldt voor alles wat je doet hier in Woerden, je ziet de veranderingen. Ik heb op dit moment ook totaal niet de intentie om iets politieks te doen buiten Woerden. Natuurlijk houd ik ook de landelijke politiek in de gaten. Ik ben namelijk lid van een landelijke partij en krijg daar dan ook veel informatie van binnen wat ik dan lees. Dit jaar hebben wij hier in Woerden ook campagne gevoerd voor D66 tijdens de tweede Kamerverkiezingen.”

“Dit jaar hoop ik dat onze partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart een zetel kan groeien, op dit moment hebben we er vijf. Verder verwacht ik dat er na deze verkiezingen weer een coalitie gevormd zal worden die zal bestaan uit de drie of vier grootste partijen. Welke partijen dat zullen zijn ligt totaal aan de uitslag van de verkiezingen en dat kan nog alle kanten op gaan. Dit jaar komt er natuurlijk ook een extra partij bij, de SP komt namelijk terug en ik verwacht dat zij minimaal wel één zetel kunnen behalen.”

“Naast mijn functie als raadslid ben ik ook werkzaam als online marketeer voor Milieu Service Nederland, een bedrijf in de afvalbranche. Mijn baan heeft een mooie overlapping met D66 op het gebied van duurzaamheid en milieu en de kennis die ik opdoe, probeer ik ook op mijn werk toe te passen.”

“Naast mijn baan en mijn functie als raadslid zit ik in de zomer graag op een terrasje ergens in Woerden of stap ik op mijn wielrenfiets om een rondje te rijden hier in de omgeving. Ook reizen is een grote hobby van mij en bezoek ik graag bijzondere plekken. Zo heb ik lange reizen gemaakt naar onder andere Amerika en China, maar ook Noord-Korea. Voor mijn functie als raadslid heb ik ook wel het een en ander moeten opgeven, zo ben ik gestopt met bowlen en zaalvoetbal, wat ik met een aantal vrienden deed.”

“Op dit moment heb ik nog niet gepland hoe lang ik actief wil blijven in de Woerdense politiek. Ik heb mij verkiesbaar gesteld voor de komende periode, van 2018 tot 2020 en die tijd verwacht ik vol te maken. In deze periode hoop ik er in ieder geval voor te zorgen dat er een crematorium komt, dat Woerden een stuk groener en duurzamer wordt en dat er voor iedereen een geschikte woning beschikbaar is.”