Groenendijk Bedrijfskleding vertrekt eind volgend jaar naar het nieuwe bedrijfspand aan de Carrosserieweg. Volgens Marien Groenendijk, directeur van Groenendijk Bedrijfskleding, is het nieuwe gebouw efficiënter en overzichtelijker.

“Het logistieke deel van het bedrijf zit al in het nieuwe pand,” vertelt Groenendijk. “Met het nieuwe gebouw is het bedrijf minder verdeeld dan in het vorige pand aangezien hier ook andere bedrijven zitten.” Het bedrijf kan volgens Groenendijk beter haar doel verwezenlijken met het nieuwe gebouw, namelijk het leveren van circulaire bedrijfskleding.

“Het nieuwe gebouw is overzichtelijker en efficiënter, dit is omdat nu al onze afdelingen bij elkaar zitten in plaats van verdeelt,” aldus Groenendijk. “In het nieuwe gebouw is er meer mogelijkheid voor het verbeteren van onze kleding om deze zo circulair en klantvriendelijk mogelijk te maken.”

Groenendijk vertelt dat ze bedrijfskleding zo circulair mogelijk willen maken voor de instellingen zodat het uiteindelijk zo milieuvriendelijk is. “Dit is alleen technisch erg moeilijk, daarom doen we het met kleine stappen”, vertelt Groenendijk.

Ook is Groenendijk aangesloten bij het keteninitiatief Textile 2.0 die verschillende partijen samenbrengt en ook staat voor milieuvriendelijk kleding. Afgelopen week organiseerde Groenendijk een event genaamd “Bedrijfskleding in Transitie” op het Defensie-Eiland waar mensen uit het vak vertelden over circulaire Bedrijfskleding.

Groenendijk Bedrijfskleding heeft niet alleen een nieuw gebouw maar mocht dit jaar ook haar 20e verjaardag vieren. Het bedrijf verzorgt al jarenlang bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor instellingen.