WOERDEN- Job van Meijeren, raadslid van het CDA Woerden, is door de bezoekers van woerden.hu.nl verkozen tot raadslid van het jaar. Van de 445 stemmen, kreeg van Meijeren er 192. Onder een luid applaus werd hij gisteravond als winnaar uitgeroepen.

Van Meijeren was zeer vereerd door het winnen van de verkiezing: ‘’Ik vind het een bijzondere eer. Het is al een eer om genomineerd te worden’’. Mensen uit de directe omgeving van Van Meijeren reageerden positief op de nominatie. Van Meijeren reageert daar zelf nuchter op: ‘’Het is leuk om te zien dat mensen het waarderen.’’

Het raadslid voerde geen expliciete campagne om de verkiezing te winnen. ‘’Ik vind niet dat je dat voor jezelf moet doen. Anderen moeten dat doen. Ik heb ook niet op mijzelf gestemd. Het is wel belangrijk dat een verkiezing als deze aandacht krijgt. Ik heb dan ook via Twitter gedeeld dat ik genomineerd ben. Ik heb de mensen zelf laten kiezen op wie ze stemmen’’, aldus van Job Meijeren.

Op de vraag waar van Meijeren zijn oorkonde ophangt, kan hij duidelijk antwoord geven: ‘’Ik hang hem thuis op. Mijn vrouw kan er dan naar kijken als ik niet thuis ben.’’ Over het winnen van een eventuele tweede oorkonde is het raadslid kort maar krachtig: ‘’Ik blijf gewoon mijn best doen’’.

Hoe uit zich dat op politiek gebied in 2017?

‘’Er liggen dit jaar veel belangrijke besluiten. Waar ik me vooral mee bezig houd is, net als vorig jaar, de verkeersvisie en de woningbouw. Dit zijn twee hele belangrijke thema’s voor mij.’’

Waarom trekken jou juist deze thema’s aan?

‘’Neem bijvoorbeeld het thema ‘wonen’. Het wordt voor jongeren steeds lastiger om een huis te krijgen. Starters hebben het simpelweg moeilijk. Ik spreek veel mensen van mijn leeftijd die bijvoorbeeld voor veel geld moeten huren. Die mensen vallen tussen het spreekwoordelijke wal en schip. Ik probeer mij daar hard voor te maken.’’

Los van jouw partij, gaat dit over een hele leeftijdsgroep. Hoe maak jij je hier ‘hard’ voor? 

‘’Ik trek dan samen met een aantal partijen die hetzelfde belang dienen. Het is mooi om samen een probleem op te lossen. Eigenlijk zijn dat de mooiste thema’s. Het gaat hierin niet om wie is ‘voor’ of wie is ‘tegen’, maar om de oplossingen die we met elkaar kunnen bevinden.’’

Wat zijn jouw verdere ambities?

‘’Ik ben nu gekozen voor Woerden en ik vind het mooi om de belangen te dienen. Daarnaast is de politiek hier mooi. Je kan heel concreet iets betekenen voor mensen. Je kunt snel dingen met mensen bespreken die in de raad naar voren komen. Als je bijvoorbeeld in Den Haag zou zitten, dan praat je over miljoenen of miljarden. Je weet dan minder snel waar het nou precies over gaat.’’

Als je in Den Haag zou zitten zou je dan op dezelfde manier beleid willen voeren als hoe je dat nu doet?

‘’Ik vind dat een politicus dicht bij de mensen moet opereren. Je moet luisteren naar de samenleving. Je kunt niet gewoon gaan zitten en de stukken lezen, je bent namelijk ook volksvertegenwoordiger.’’