Komende lente opent de winkelketen Jysk haar honderdste filiaal. De afgelopen jaren heeft de Deense meubelzaak Jysk steeds meer filialen over de wereld geopend. Jysk telt wereldwijd ongeveer 2.800 filialen. Zo zijn er inmiddels 99 filialen verspreid over heel Nederland en worden de filialen in België bestuurd vanuit het hoofdkantoor in Nederland. De collega’s in Woerden kunnen niet wachten tot de opening.

In 1979 opent Lars Larsen zijn eerste filiaal in Aarhus, Denemarken. Wel duurt het even voordat het eerste filiaal in 2006 geopend wordt in Arnhem, waar inmiddels het hoofdkantoor gevestigd zit. Na Arnhem volgen er verschillende filialen, zo opent Woerden op zes juni 2016 haar eerste Jysk filiaal en met succes. Na Woerden worden er meerdere filialen geopend over het land zoals het tweede filiaal in Utrecht Overvecht en het tweede filiaal in Apeldoorn.

Vanaf april 2020 zal het eerste Jysk filiaal geopend worden op de Waddeneilanden op Texel. Jysk gaat dit landelijk groots aanpakken met campagnes om de opening van het honderdste filiaal te vieren.
Esther werkt al één jaar met veel plezier als assistent storemanager bij Jysk Woerden. ‘Voordat ik in Woerden kwam werken heb ik in Hilversum gewerkt, waar ik het erg naar mijn zin had. Wel merk ik dat het verschil in klanten erg groot is. De klanten die in Woerden komen zijn vaste klanten die erg gezellig zijn en goed geholpen willen worden. Al een tijdje gaat het erg goed met de omzetten van de filialen, het verbaast mij daarom ook niet dat er komende lente nog een nieuw filiaal geopend gaat worden. Voor concurrentie binnen het filiaal in Woerden en het filiaal in Texel hoef ik me geen zorgen te maken aangezien de klanten ver moeten reizen voordat zij vanuit Woerden in Texel zijn. De concurrentie zou groter zijn wanneer er een nieuw filiaal geopend zou worden in de provincie Utrecht, maar voor die concurrentie word ik ook niet zo bang van. In Jysk Woerden hebben wij veel vaste klanten die het fijn vinden om terug te komen, wat mijn collega’s en ik ook erg gezellig vinden. Ook vinden mijn collega’s en ik vinden het erg leuk dat er een nieuw filiaal wordt geopend en daarnaast zijn wij daar ook trots op. Daarom hoop ik dat mijn collega’s op Texel dezelfde ervaringen zullen hebben die ik heb gehad in Hilversum en al helemaal in Woerden. Mijn collega’s en ik kunnen in ieder geval niet wachten totdat Jysk gaat beginnen met de campagnes voor de opening van het honderdste filiaal in Texel. Dit gaat Jysk gegarandeerd groots uitpakken’, aldus Esther.