Sinds 2011 verkopen de heren van de Ronde Tafel Woerden kerstbomen voor het goede doel. Ieder jaar worden er twee goede doelen uitgekozen, waar de opbrengst van de kerstboomverkoop heen gaat. Dit jaar zijn de goede doelen het Prinses Máxima Centrum en Natuurspeeltuin Landgoed Bredius.

Vroeg in de morgen op een regenachtige dag in Woerden begon de kerstboom verkoop. Veel mensen waren al vroeg opzoek naar een kerstboom. Vooral veel vaders stonden met kleine kinderen een mooie kerstboom uit te zoeken. Terwijl de vaders op hun gemakje om hun heen keken, rende de kinderen alle kanten op om een mooie kerstboom te vinden. Aan de gezichten van de verkopers kon je lezen dat zij veel stress hadden. Niet alleen was de drukte stressvol maar de machine waarmee de pin in de kerstboom gestoken moest worden was ook nog eens stuk. Een van de heren van de Ronde Tafel Woerden was druk aan het bellen om een nieuwe machine te regelen. Zonder een pin in de kerstboom konden de kerstbomen niet op de pallets geplaatst worden en dus ook niet blijven staan en liggend een kerstboom uitzoeken is ook niet ideaal.

Terwijl de heren van de Ronde Tafel Woerden aan het bellen en verkopen waren viel een jonge man van ongeveer vier jaar oud erg op. In vergelijking tot de andere kinderen was hij erg rustig en liep hij netjes in zijn felgele regenlaarzen naast zijn vader. Aan zijn gezicht en reactie was duidelijk te zien dat hij het erg leuk vond om met zijn vader op stap te zijn. Hij wees steeds naar verschillende kerstbomen die volgens hem erg mooi waren. De kerstbomen die hij aanwees waren een van de grootste en daarom ook een van de prijzigste. Nadat de vader met zijn zoon een voordeligere kerstboom hadden uitgekozen, mochten zij betalen. Bij het betalen werd door een van de heren van de Ronde Tafel Woerden verteld, dat de kerstboom vijftig euro kostte. Ook vertelde hij dat zij geld aan het inzamelen waren voor het Prinses Máxima Centrum en voor natuurspeeltuin Landgoed Bredius. Daarom mochten vader en zoon bepalen of zij het bedrag van vijftig euro wilden splitsten en aan beide doelen wilden doneren of dat zij het bedrag aan één goed doel zouden schenken. ‘Nee, wij gaan het bedrag delen, dat is wel zo eerlijk,’ zei de vader tegen zijn zoon. Het jongetje knikte braaf naar zijn vader. Na het afrekenen hielp een van de mannen de vader met het inladen van de kerstboom in de auto. Ook hielp het jongetje vrolijk mee met het tillen van de kerstboom, hij trok gezichten alsof hij het erg zwaar had, terwijl hij natuurlijk niet mee tilde. Na het inladen gaf hij zijn vader een high five en vertrokken ze met de kerstboom.