Mannen in pakken en vrouwen in rokjes worden beleeft ontvangen op de bovenste verdieping van MeetINOffice. Daar aangekomen doen ze zichzelf tegoed aan broodjes, cakejes en andere hapjes. Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van deze mensen. Vandaag gaan ze het hebben over de economische en technologische toekomst van de provincie Utrecht.

De invloedrijke zakenlui krijgen eerst een presentatie van gedeputeerde van staten van de provincie Utrecht lid, Pim van den Berg. Hij vertelt over de toekomst van de wereld economie en de effecten die deze heeft op de regionale economie. Als voorbeeld nam hij het EMA wat een nieuwe hoofdlocatie krijgt in Amsterdam. “Ik geloof niet dat Amsterdam dit agentschap kan accommoderen. Dit zou enorm positieve economische ontwikkelingen kunnen betekenen voor de provincie Utrecht.”

Na de presentatie worden de gasten verdeeld over verschillende tafeltjes. Aan elk tafeltje wordt een onderwerp over de toekomstige economie en technologie besproken. Zo passeren onderwerpen zoals robotisering, ruimtelijke indeling, milieu en de overgang van studeren naar werk, de revue.

Aan het eind van de dag worden alle eerder besproken onderwerpen en beste ideeën van elke tafel besproken in een grote open discussie. Hier wordt een manier besproken waarop mensen minder angstig gemaakt kunnen worden over robotisering. Wat niet weet wat niet deert, lijkt daarop de beste oplossing. Ook wordt er gepraat over een betere verbinding in het openbaar vervoer om zodoende minder CO2 uitstoot te hebben.

Woerden lijkt door vele als het gemiddelde gezien te worden. Alle gepresenteerde ideeën lijken banden te hebben met Woerden. Zo worden de verbindingen met andere steden besproken, de ontwikkelingen in groene stroom en het gebruik van robots in de Woerdense distributie centra.

Het geheel werd afgesloten met een borrel waarbij zakelijk en lokale politiek, onder genot van een snacks en een drankje, de economische gesprekken eventjes kon laten voor wat het is, om nog eventjes bij te komen en daarna weer rustig op huis aan te gaan.