WOERDEN – STERK Woerden komt met een voorstel voor een nieuw station in Molenvliet. Het wetsvoorstel is op 27 oktober 2016 ingediend. Elias Bom, fractievoorzitter van STERK Woerden, hoopt dat het al twintig jaar bestaande idee nu eindelijk werkelijkheid wordt.

“Het voorstel dat wordt ingediend wordt volgende maand besproken. Het speelt al een aantal jaar om in Molenvliet een station aan te leggen,” zegt Elias Bom. STERK Woerden vraagt nu om een plan van aanpak en hoopt dat er een budget ter beschikking komt voor het station. Het idee wordt alleen uitgevoerd als het in de gemeenteraad de meerderheid van de stemmen krijgt.

“Als het plan doorgaat, kan het volgend jaar worden uitgevoerd, maar het kan nog wel vijf jaar duren voordat het station er echt ligt. Dat duurt verschrikkelijk lang met de NS en ProRail,” aldus Elias Bom.

In het voorstel, dat volgens de fractievoorzitten van STERK Woerden ergens deze week online komt, staat omschreven dat het extra station nodig is omdat het huidige station in Woerden altijd bomvol is. “Er staan altijd veel auto’s en je kunt er nauwelijks bij,” meldt Elias Bom. Ook is het station in Woerden niet voor de hele regio aantrekkelijk, zo hebben de reizigers vanuit Woerden-West, Niewerbrug en Oudewater nu profijt van een station in de buurt.

Het station in Woerden staat volgens Elias Bom in de top 45 drukste stations van Nederland. Uit de rapportage van de NS blijkt ook dat er gemiddeld  12.222 mensen per normale werkdag in- en uitstappen op station Woerden.