WOERDEN- Woerden is verrijkt met een nieuwe buurtbuslijn. Deze bus zorgt voor een verbinding tussen Woerden en Breukelen. Sinds zondag 11 december kunnen reizigers tussen Woerden en Breukelen gebruik maken van deze nieuwe lijn.

De buurtbus rijdt volgens de dienstregeling van de nieuwe vervoerder, Syntus. De kleine buurtbus van Syntus rijdt acht keer per dag heen en weer. Buurtbuslijn 524 volgt de huidige route van lijn 124 tussen Breukelen en Woerden. In Breukelen rijdt de buurtbus net als lijn 124 nu vanaf het noorden van het dorp, zodat deze het gehele dorp bedient.

Hanneke Ruiter, woordvoerster van Syntus, vertelt hoe de eerste ochtendspits is verlopen, ‘’De eerste ochtend is in principe zonder bijzondere calamiteiten verlopen. Het was, in vergelijking met andere ochtendspitsen, een iets drukkere ochtendspits. We hadden vanmorgen te maken met dichte mist, waardoor de ritten iets vertraagd waren en reizigers iets later aankwamen op plaats van bestemming’’.

‘’We zijn een nieuwe vervoerder in het gebied en daarnaast is vandaag ook de nieuwe dienstregeling ingegaan. Hierdoor heeft ook onze klantenservice het vandaag drukker dan gewoonlijk gehad. Tussen 06.00 en 13.00 telde onze website om en nabij de 7000 unieke weergaven en hebben 1300 mensen een online reisadvies aangevraagd. Al met al zijn we erg tevreden over de eerste dag als nieuwe vervoerder in provincie Utrecht’’, aldus Hanneke de Ruiter.