Voor het seniorenwoningenproject aan de Knotwilgenlaan in Kamerik Noord-Oost is een nieuwe opzet gemaakt. Hierbij zijn meerdere aanpassingen gedaan aan de oorspronkelijke opzet van het zelfbouwproject, meldt Frans van Hulten, directielid van zelfbouwspecialist Urbannerdam.

De reden voor het maken van een nieuwe opzet van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) project is omdat er te weinig aanmeldingen waren voor de eerdere opzet. Deze voldeed niet aan de eisen van de senioren en de prijs viel hoger uit dan er door de senioren werd verwacht, stelt van Hulten. In totaal zouden er twaalf seniorenwoningen komen, hiervoor meldde zich maar drie personen aan.

De wijzigingen die gemaakt zijn aan de eerdere opzet, zijn onder andere het aanleggen van eigen parkeerplekken, die bovendien dichter bij de kavels liggen, eenlaagse in plaats van tweelaagse woningen, grotere kavels en wordt er meer aandacht besteed aan de rolstoeltoegankelijkheid van de woningen. “De aanpassingen zijn gedaan doormiddel van het houden van drie bijeenkomsten met de drie senioren die zich aangemeld hadden, de gemeente en de mensen van Urbannerdam,” vertelt Albert Barelds van de gemeente. In het nieuwe model zal er ruimte zijn voor tien tot twaalf woningen.

Volgens van Hulten komt er voor de nieuwe opzet van de zelfbouwwoningen een aanvullende werving, de mensen die eerder interesse hadden worden opnieuw benaderd en kunnen zich eventueel alsnog aanmelden voor de seniorenwoningen. De drie senioren die zich al eerder aangemeld hebben, zullen voorrang krijgen op een woning.