Woerden zit vol ondernemers. Van ervaren zakenmannen tot enthousiaste starters en van kaasboer tot nagelstyliste. Maar wie zijn de mensen achter de onderneming? Iedere week zetten wij een Woerdense ondernemer in het middelpunt om te vertellen over zijn of haar onderneming. Deze week Erik Thuis van Café Victoria

Hoe is het om uw eigen horecaonderneming te hebben hier in Woerden?

‘’Fantastisch! De diversiteit van het werk maakt het leuk, het is altijd weer een uitdaging in een mooie stad. Er komen hier altijd gasten die voor veel open staan, zowel vaste gasten als nieuwe gasten.’’

Heeft u altijd al een eigen horecaonderneming gewild?

‘’Ik ben er ingegroeid, ik ben namelijk geboren op een steenworp afstand van het café. Mijn ouders hebben het café overgenomen toen ik één was, zelf ben ik eigenaar geworden op mijn 21e. Het is dus een familiebedrijf!’’

Bent u altijd al een horecaman geweest?

‘’Ja, vanaf mijn eerste woon ik hier bijna. Het horecawerk is me met de paplepel ingegoten, toen ik vier was tapte ik mijn eerste biertje terwijl ik op een bierkratje stond. Op mijn elfde stond ik al biefstukjes te bakken in de keuken.’’

Café Victoria is bijna de enige uitgaansmogelijkheid in Woerden, vindt u dat iets positiefs of negatiefs en waarom?

‘’Het is niet positief of negatief, maar er is wel ruimte voor meer uitgaansgelegenheden voor de jeugd. De horeca hier in Woerden is vooral gericht op ouderen, op veel plekken kan je alleen maar een hapje eten en niet uitgaan. Utrecht is maar op tien minuten afstand, maar de eerste trein gaat pas om 7 uur in de ochtend en met de nachtbus doe je er anderhalf uur over om in Woerden te komen.’’

Wat maakt café victoria zo bijzonder?

‘’De diversiteit aan mensen, jong en oud komt hier. De doordeweekse avonden zijn weer totaal anders dan de weekenden. Doordeweeks komen gasten hier om iets te eten, in het weekend staan de jongeren te dansen.’’

Heeft u nog tips voor een beginnend horecaondernemer?

‘’Volg je eigen ideeën en je eigen inspiratie, je moet jezelf uniek maken!’’