WOERDEN – Oud en nieuw is dit jaar rustig verlopen hoewel de drone niet kon opstijgen. De gehele schade bedraagt  ongeveer  €4000,-. In de totale gemeente Woerden zijn 11 prullenbakken, 20 verkeersborden, 3 speeltoestellen en 1 gietijzeren lantaarnpaal beschadigd of vernield, meldt Carla Dupont, communicatieadviseur van gemeente Woerden. De reparatiekosten van de speeltoestellen en de gietijzeren lantaarnpaal kunnen nog niet worden ingeschat.

De gevolgen van oud en nieuw zijn minder ernstig dan voorgaande jaren, vertelt burgemeester Victor Molkenboer. Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen genomen voor het laatste feest van het jaar. Zo kreeg de gemeente Woerden toestemming om de Raven- drone te gebruiken die beschikbaar gesteld is door defensie. De gemeente was goed voorbereid op het gebruik van de drone.

De drone zou de coördinatie van de meldingen in de buurtwhatsapp-groep bepalen, legt Molkenboer uit. Bij meerdere meldingen op dezelfde locatie, zou de drone worden ingezet. De drone kon niet opstijgen door de dichte mist. Volgens de burgemeester is dit uiteindelijk ook niet nodig geweest.

“Er zijn 25 meldingen binnengekomen die op ouderwetse manier door de wijkagent zijn opgelost”, aldus Molkenboer. Dat de avond zo goed is verlopen komt mede dankzij Streetcornerwork met de buurtjongeren en straatvarders.