WOERDEN- 50-plussers willen geen coalitie van de VVD en PVDA meer. De coalitie lijkt minder stemmen te krijgen bij de eerstvolgende verkiezingen in Woerden. In 2012 stemde nog één op drie ouderen op de coalitie partijen, uit onderzoek van het ABNO blijkt dat nu nog geen 6% dat van plan is.

 

“Je ziet dat het merendeel van de mensen die in 2012 wel stemden voor de VVD en PvdA, daar nu niet meer geneigd toe zijn. De voorkeur van mensen gaat nu vooral uit naar de VVD,  50plus en SP”, aldus Manon Huisman, persvoorlichter ANBO.

60-plussers hebben besloten om de coalitie te laten vallen door bezuinigingen in de zorg voor ouderen en omdat de coalitie weinig heeft gedaan om de inkomenskloof tussen werkende en niet-werkende mensen te veranderen. Nu hebben zij besloten om voor PVV en 50-Plus te stemmen, hopend dat deze partijen wel hun belangen in het oog houden.

Dit blijkt uit een onderzoek van ANBO, een seniorenorganisaties, onder ruim 6000 ouderen uit Woerden. Alle ouderen uit Woerden zullen samen ongeveer voor 35 zetels tellen, dus ze kunnen wel degelijk de verkiezingen een andere uitkomst geven.