WOERDEN – Gratis parkeren in de avonduren. Een pilot van ongeveer een jaar moet ervoor zorgen dat het gratis parkeren in de avond permanent wordt.

Gratis parkeren in Woerden. Daar ging een groot deel van de officiële eerste bijeenkomst van het politieke seizoen over in Woerden. Het CDA, Lijst van der Does, VVD, SGP, CU en D66 zijn het er allemaal mee eens.

De gemeente heeft besloten om een pilot uit te voeren met een gratis parkeerbeleid. Dit geldt dan voor in de avonden en weekenden. Met het pilot zien ze graag wat het effect is en hoeveel het de gemeente zal gaan kosten, mochten ze het permanent gaan maken. Nu heeft het pilot nog een einddatum, maar dat verandert misschien.

Het CDA en Lijst van der Does willen dat de parkeergarage en het Maaiveld op dezelfde tijden gratis parkeren wordt. De VVD,  SGP, CU en het CDA zien graag dat het derde uur parkeren overdag gratis wordt, en D66 en Sterk Woerden willen eerst graag het bedrag voor de kostendekking zien voor ze definitief meestemmen voor het pilot. Een andere partij denkt toch iets anders, want Progressief Woerden wil liever dat iedereen op de fietst stapt, maar willen wel meepraten over het pilot en de uitkomst.

Sommige partijen twijfelen ook een beetje over het pilot en hebben daar vragen over. InwonersBelangen wil graag weten waarom er een onderzoek nodig is. Wethouder Tymon de Weger van de CU zegt daarop: “Zonder onderzoek kun je geen keuze maken.”