WOERDEN – De politie in Woerden wil tijdens de komende jaarwisseling actief gebruik gaan maken van WhatsApp zodat de bewoners zich veilig gaan voelen. Zij hebben speciaal een WhatsApp-groep opgericht voor deze feestdag.

Door deze WhatsApp-groep staan zij tijdens de jaarwisseling in contact met ruim 1400 bewoners. Zij hopen dat ze door deze groep beter hun werk kunnen verrichten en dat mensen zich veiliger gaan voelen gedurende deze dag. De politie kan er op deze manier ook sneller bij zijn, dit kan het verschil zijn tussen wel of geen aanhouding meldt de politie op Facebook.

Zij werken hierbij samen met de vele WhatsApp-groepen die zijn opgericht door de bewoners van Woerden. De bewoners hebben deze groepen de afgelopen jaren opgezet. Afgelopen donderdag was er een informatieavond over de WhatsApp-groep. Deze avond werd gehouden door Politie Woerden. Hier werden de beheerders van de BuurtwhatsApp-groepen ingelicht over deze actie. De bewoners kunnen zich aanmelden via www.wabp.nl als zij in contact willen komen met de politie tijdens de jaarwisseling.