WOERDEN – Sinds kort staan er zakpaaltjes in de Rijnstraat, een van de winkelstraten.  Dit houdt in dat er tijdens winkeluren geen autoverkeer in de Rijnstraat is. Woerden.hu.nl heeft acht mensen gesproken die regelmatig in de rijnstraat komen. Hoe denken zij over de zakpaaltjes?

Wij stelden deze acht personen twee vragen:

“wat vindt u ervan dat er geen auto’s meer in de Rijnstraat mogen rijden?”
“En hoe vindt u dat als automobilist?”

Eerste spreker T. De Gorter zegt: “Ik vind het helemaal prima! Ik vind het al erg dat er hier mensen fietsen. Het is soms gewoon gevaarlijk. Zonder de auto’s wordt het hier al een stuk rustiger, zoals een winkelstraat hoort te zijn. Voor de automobilisten kan dat wel even wennen zijn. Gelukkig kunnen we gewoon verderop parkeren, of gewoon even omrijden. Lopen door de winkelstraat is ook veel leuker.”

De heer van Hees vindt hierover: “Heel fijn zo, zonder auto’s. Nu kan ik lekker rustig lopen en fietsen in de stad. Als ik zelf in de auto zit hoef ik helemaal niet met de auto de stad in, dat vind ik nergens voor nodig. Ik parkeer gewoon aan de rand!”

“Heel goed” zegt A. Kruithof, “het is op deze manier een stuk minder gevaarlijk. Met al die auto’s hier is het gewoon heel vervelend. Automobilisten kunnen wel omrijden. Dit is een winkelstraat! Hier hoor je niet te rijden. Een winkelstraat is lekker om in te lopen.”

F. Stolwijk loopt met de kinderwagen, en zegt: “Heel makkelijk zo. Voor de stad het beste, en veel prettiger. Ook een stuk veiliger. Als consument kun je best omrijden. Dat is helemaal niet ver.”

C. Kokje loopt samen met F. Stolwijk en zegt: “Het is natuurlijk veiliger voor de voetgangers. Het was ook een beetje onduidelijk waar je nou wel en niet mocht rijden. Het is voor de winkeltjes denk ik wel heel onhandig met het laden en lossen.”

D. van Eijk zijn mening luidt anders: “Ik vind het wel jammer dat ik moet omrijden, want het was wel makkelijk zo. Ik zit meestal in de auto. Uiteraard is het wel een heel stuk veiliger voor de voetgangers.”

G. Versluijs zet zijn grote HEMA-tas op de grond en zegt: “Ik vind het een ontzettend goed besluit om paaltjes neer te zetten! Het ziet er zo rommelig uit als er steeds hier en daar een auto staat. Het is ook steeds een beetje onverwachts als ze aan komen rijden, dat zie je niet aankomen in de winkelstraat. Als automobilist vind ik het echt geen probleem hoor, omrijden kan heel makkelijk.”

G. Middelkoop deelt haar mening als volgt: “Ik vind het wel prima zo, zonder auto’s. Ik vind het wel jammer dat je hier nog steeds mag fietsen, dat kunnen ze ook wel aanpassen. Ik reed zelf altijd al om, dus dat blijf ik nu ook gewoon doen.”

Dus ter conclusie lijkt de meerderheid van de inwoners het eens te zijn met de beslissing van de gemeente om de Rijnstraat af te sluiten. Bewoners voelen zich veiliger en prettiger.