WOERDEN – Muziek in de verte, de kleuren van de kermis en de mensen op straat. Aan alles is te merken dat er een groot evenement plaats vindt in Woerden. Dit evenement wordt de Kiremko Nacht van Woerden genoemd, welke dit jaar voor de zestiende keer wordt georganiseerd.

Hoogtepunt van de Kiremko Nacht is de hoeveelheid aan veldritwedstrijden. Deze wedstrijden worden volgens traditie elk jaar verreden in Woerden. Junioren en senioren, mannen en vrouwen en amateurs en wereldtoppers komen naar Woerden om de felbegeerde eerste plaats te bemachtigen. Bij iedere laatste ronde van een veldrit vormt een grote groep toeschouwers zich weer bij de finish om te aanschouwen wie er met de eer vandoor gaat.

Voor deze toeschouwers is de Kiremko Nacht van Woerden één van de mooiste nachten van het jaar. ‘’De Kiremko Nacht van Woerden is speciaal omdat er zoveel mensen op afkomen. Daarnaast vormt het kunstlicht een prachtige sfeer’’ is de mening van een voorbijganger. Een andere toeschouwer sluit zich bij die mening aan. ‘’Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen waarom deze nacht zo bijzonder is, dat spreekt gewoon voor zich. Het feit dat deze bekende veldrijdsters naar Woerden komen in combinatie met de vele mensen, die daar naar komen kijken, is fantastisch.’’

Arjan van der Horst, voorzitter van de organisatie van de Kiremko Nacht, legt uit waarom deze avond volgens hem zo bijzonder is. ‘’Elk jaar is het weer anders. Dit jaar is extra bijzonder omdat we ook nog eens mooi weer hebben. Het is mooi om te zien dat er elk jaar weer veel mensen op af komen. Daarnaast geldt dat ook voor de deelnemers. Nog nooit reden er zoveel veldrijders en veldrijdsters mee tijdens de Kiremko Nacht als vanavond, dat is bijzonder.’’

De Kiremko Nacht van Woerden mag dus rustig een gewaardeerd evenement genoemd worden. ”Dit is een evenement dat moet blijven bestaan, het brengt de Woerdenaren op een gezellige avond bij elkaar. Eén en al gezelligheid.’’ geeft een toeschouwer aan.

De nacht is dus zeker voor herhaling vatbaar. Er mag dan ook gezegd worden dat er wordt uitgekeken naar de volgende Kiremko Nacht.

Kortom, op naar de Kiremko Nacht van Woerden 2017!