Het transportbedrijf SNEL UIT Woerden wordt overgenomen door Vos Logistics. Peter de Vries, directeur van SNEL, verwacht dat de overname voor het einde van het jaar is afgerond.

Directeur van SNEL, Peter de Vries, is tevreden: ‘Ik zie dit meer als een samenwerking dan een overname.’ De overname heeft vooralsnog geen directe, grote invloed op Snel. Zo blijft Snel bijvoorbeeld wel nog werken onder een eigen naam. De twee bedrijven handelen in verschillende markten, zo is Vos Logistics internationaal actief en SNEL handelt alleen binnen de Benelux.

Opvolger

Directeur De Vries, zegt dat een belangrijke reden van deze overname was omdat hij een opvolger voor zijn bedrijf zocht. ‘Ik ben nu 66 en ik begin stiekem een beetje richting mijn pensioen te gaan. Daarom was het beter om nu al een vervanger te zoeken dan dat ik dit later nog moet doen.’ Volgens De Vries heeft het management van Snel en het management van Vos al een lange tijd een prima samenwerking. ‘Er is, zoals ik vaker heb gezegd, een goede chemie tussen de twee bedrijven. Niet alleen binnen het management van Vos en Snel maar ook tussen het personeel zelf.’ 

De vestigingen

Vergeleken met Vos Logistics is Snel Shared Logistics redelijk klein, hoewel Snel toch een behoorlijk groot bedrijf is, met een distributiecentrum van circa vijfenzestigduizend vierkante meter, ruim vierhonderd personeelsleden en honderdnegentig trucks.  Omdat Vos Logistics zo gigantisch is leek een samenwerking verder heel redelijk vanwege het feit dat Snel zo meer garantie/ zekerheid heeft om zich voort te zetten in slechte tijden. De omvang van Vos geeft Snel meer zekerheid voor eventuele slechte tijden in de toekomst. Zo heeft Vos bijvoorbeeld al dertig vestigingen, ruim vijfentwintig honderd medewerkers en 250.000 vierkante meter aan opslagruimte. Snel Shared Logistics is een logistieke dienstverlener gevestigd te Woerden. Zij leveren dienst op het gebied van distributie, warehousing, cross docking en container handling. 

Familiebedrijf

‘Ik ben blij dat mijn bedrijf zich op deze manier voortzet. Ik gun het personeel van Snel ook het beste als ik met pensioen ben. Snel Shared Logistics bestaat bijna 125 jaar en al die tijd is het bedrijf alleen maar groter en groter geworden. Hoewel het geen familiebedrijf is voelt het wel zo.’ Begin dit jaar zou Snel wellicht moeten verhuizen aangezien er een woonwijk zou komen op de plek waar het bedrijf gevestigd is. Uiteindelijk is dit niet gebeurd en is alle stress hierdoor weg. ‘Ik hoop dat Snel Shared Logistics nog erg succesvol blijft en nog succesvoller gaat worden’, aldus directeur/ eigenaar Peter de Vries.

Vos Logistics kon helaas niet bereikt worden voor dit artikel.