WOERDEN – Inwoners van Woerden kunnen zich opgeven voor gratis workshops in solliciteren via een initiatief van de gemeente Woerden. 

De bedoeling is dat mensen bij deze workshops leren hoe ze zich het beste op kunnen stellen. Ze leren over de opmaak van het CV,  hoe een vraag het beste beantwoord kan worden, hoe je een passende baan vindt en hoe je jezelf het beste kan presenteren. “De workshops zijn een initiatief van de gemeente, die zorgt voor de locatie en de communicatie, zodat mensen weten dat het er is, maar ze worden particulier gegeven door Jules Kragten,” zegt projectleider Hanneke Weesie.

De workshops worden gegeven omdat er door de gemeente en door WoerdenWerkt werd opgemerkt dat mensen wel behoefte hadden aan tips en tricks over solliciteren, meldde projectleider Hanneke Weesie van WoerdenWerkt. “De meeste mensen die op de workshops afkomen zijn iets ouder. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en gratis, maar de leeftijdscategorie die erop afkomt zijn wel mensen die graag willen leren hoe ze op de juiste manier een sollicitatiegesprek voeren,” vertelt Hanneke Weesie.

De workshops worden gegeven door adviseur en coach Jules Kragten. Hij is een professional op het gebied van personeelszaken, heeft veel in HR gewerkt en heeft al bijna 300 mensen geholpen met zijn workshops. Een van zijn specialiteiten is werving en selectie, hij weet dus heel goed waar werkgevers naar zoeken.

Er wordt ook een workshop aangeboden over LinkedIn, waar je leert hoe je het beste kan solliciteren via LinkedIn. Deze workshops worden gegeven door de zoon van Jules Kragten.

Hoogstwaarschijnlijk worden er binnenkort nieuwe workshops gegeven, omdat de sollicitatieworkshops een groot succes zijn. “Naar aanleiding van deze workshops blijkt dat er veel interesse komt van zzp’ers, die zichzelf aanbieden om ook gratis workshops te geven. Waarschijnlijk zullen deze workshops dan gaan over netwerken. Er wordt nog over gesproken of dat gaat gebeuren, maar het zal zeker heel mooi zijn.” aldus Hanneke Weesie.

De workshops worden aangeboden via WoerdenWerkt.nl. Ze vinden plaats op maandag 10 en donderdag 13 oktober in het stadhuis of de bibliotheek.