Bij het uitlopen van het station is het al niet te missen, vanaf ver is er harde muziek te horen en door de lucht schiet een bal met daarin gillende mensen. Jonge ouders lopen met hun enthousiaste kinderen aan de hand en vriendengroepen maken haast om zo snel mogelijk in de engst mogelijke attractie te springen.

Op de Koeiemart is er ieder jaar een kermis, zo ook dit jaar. 24 attracties vol met spel, spanning en lekkernijen staan weer op het Exercitieveld. Het is het zesde jaar dat er kermis op de Koeiemart is. De kermis maakt nu een groot deel uit van de Koeiemart en is voor veel mensen het hoogtepunt van de dag. Als je het kermisterrein oploopt weet je eigenlijk al niet meer waar je moet kijken, er zijn meer dan genoeg attracties en er is voor ieder wat wils. Het is druk, mensen lopen door elkaar heen en veel van hen hebben een grote lach op hun gezicht.

Vol ongeloof kijken mensen omhoog naar de ‘No Limit’, een katapult die je meters de hoogte in schiet. ‘’Ik snap niet dat mensen dit durven hoor, jij wel?’’, vraagt een meisje aan haar vriendin. In de rij van de ‘No Limit’ staan twee vrienden, een van hen is duidelijk gespannen, de ander staat er heel ontspannen bij, die heeft dit vast vaker gedaan.

Gelukkig zijn er ook attracties waar je minder stalen zenuwen voor nodig hebt, zoals de botsauto’s. in de rij staat een vader met zijn springende zoontje aan de hand. ‘’In de botsauto’s ben je toch weer even jong he, stiekem vind ik dit veel leuker dan hij’’, zegt Gerard Hoogens lachend. Bij de botsauto’s gaat het er hard aan toe, want niemand geeft zich natuurlijk zomaar gewonnen. Een stukje verderop staat de ‘Party Polyp’, een grote bank die hard op en neer beweegt. Voor de attractie veegt een jonge moeder teder de tranen van haar dochter d’r wangen, was de ‘Party Polyp’ toch net iets te spannend?

Als je van al die spanning honger of dorst hebt gekregen kan je bij genoeg kraampjes terecht. Zo is er bij heerlijke Churros te koop bij ‘Spaanse Churros’ of kan je een enorm grote suikerspin halen bij de ‘Candy Flos’. Er zijn ook genoeg mensen die toch meer zin hebben in een lekkere snack. Bij ‘Friet – Snacks’ kan je een heerlijk broodje braadworst, een portie friet of een drankje krijgen.

Er is ook nog ruimte voor spel. Bij de ‘Lucky Coin Pusher’ staat een groep jongeren om een glazen kast heen, één jongen gooit muntje voor muntje in de machine in de hoop dat er genoeg munten weg worden geduwd zodat er een prijs naar beneden valt. Ook bij de ‘Kamelen Race’ is de spanning om te snijden. Daar strijdt jong tegen oud om als eerst met hun kameel over de finish te komen, het is de bedoeling dat je de bal door het gat gooit en daardoor gaat je kameel een stukje vooruit. ‘’Kameel 11 maakt een inhaalspurt op kameel 7, maar is dat genoeg? Nee! 7 wint!’’, roept de man achter de kermisattractie door de microfoon. De gelukkige winnares krijgt een mooie knuffel mee naar huis.