WOERDEN – De stichting Dierenhulpverlening organiseert 10 december een “Open Asieldag” in het dierenasiel Reijerscop met een vrolijke kerstsfeer. Zij hopen dat na deze dag alle dieren uit het asiel een thuis krijgen.

Voor stichting Dierenhulpverlening is de grootste kerstwens dat de asieldieren dit jaar een eigen thuis krijgen. Zij hebben daarom 10 december een Open Asieldag met een kerstsfeer georganiseerd, genaamd “a Taste of Christmas”. “Ons hoofddoel is dat er zoveel mogelijk dieren worden herplaatst. Natuurlijk willen we ook ons asiel laten zien, hoe alles werkt en mensen kunnen ook vragen stellen. Hier omheen hebben we een gezellige kerstsfeer gecreëerd”, aldus Mechtild Stavennuiter, voorzitter van de stichting.

De bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het asiel, ze kunnen hier vragen stellen aan de vrijwilligers. Ook kunnen ze op de foto met de kerstman, cupcakes versieren, en er komt een demonstratie van een kattentrimster. De vrouwelijke Freek Vonk komt ook op bezoek en zij neemt een aantal reptielen mee. Hier kunnen de kinderen vragen over stellen en kunnen ze zelfs de reptielen aanraken. “Ook zijn er lekkere kerst versnaperingen aanwezig zoals Glühwein, chocolademelk en thee. We gaan er een gezellige kerstdag van maken”, vertelt Stavennuiter.