Op zaterdagmiddag trapten SV Elinkwijk en SC Woerden af voor een vriendschappelijk duel. De wedstrijd werd werd gespeeld op het hoofdveld van de Utrechtse club. Ongeveer 25 toeschouwers waren getuigen van een klinkende overwinning van de thuisploeg.

Het was een graad of zes, en de zon scheen op het hoofdveld van SV Elinkwijk. Het veld wat overigens meer weg had van een hondentoilet, maar dat terzijde. SC Woerden verloor voor de winterstop kansloos van SV Houten, en waren op zoek naar eerherstel. Ondanks het sterke begin weten de Utrechters toch op voorsprong te komen. Door concentratieverlies kon een middenvelder van Elinkwijk afdrukken, 1-0. Woerden laat het spreekwoordelijke ‘koppie niet hangen’ en gaat direct op jacht naar de gelijkmaker. Die krijgen ze twee minuten nadat Elinkwijk de score opende. De snelle buitenspeler komt vanaf links naar binnen, zoals Arjen Robben in zijn beste dagen vaak deed, en weet de bal met effect in de lange hoek te krullen, 1-1. Dit was het startseizoen van een waar doelpuntenfestijn. De technisch vaardige nummer 8 van Elinkwijk was een enorme lastpost voor de Woerdense verdediging. Hij deed mij denken aan Mohammed Ihattaren van PSV, wist in de kleine ruimte elke keer de juiste beslissingen te maken. Mede hierdoor kwam Elinkwijk snel op 2-1 en 3-1. Terwijl de Woerdenaren elkaar nog eens goed oppeppen en besloten direct in de aanval te gaan. Dit wierp zijn vruchten af, door een discutabele duwfout kreeg SC Woerden in de 22e minuut een penalty toegewezen. En zoals een echte spits betaamt werd deze opgeëist en feilloos benut, 3-2. Plotseling was de spanning terug en dacht SC Woerden zelfs even aan de gelijkmaker. Maar op het moment dat het vertrouwen steeg, was daar weer de nummer 8 van Elinkwijk. De behendige buitenspeler wist tussen twee man door te slalommen en lift met veel gevoel de bal vanaf een meter of achtien over de keeper, 4-2. Voor de duidelijkheid: dit was pas de 25e minuut. De resterende 20 minuten van de eerste helft was een schaakspel waarbij beide teams wilde aanvallen maar het niet verder kwam dan over de middenlijn. De rust kwam dan ook als geroepen, tijd voor de trainers om een andere tactiek toe te passen.

Na twintig minuten kwamen beide teams terug het veld op. Vol goede moed begonnen ze aan de tweede helft. Echter bleek dit net wat anders te gaan dan gedacht. SC Woerden begon met alle goede bedoelingen maar het ontbrak aan de juiste eindpass. Dit leidde bij de spits tot frustratie en terecht. De Woerdenaren deden er werkelijk alles aan om nog terug te komen in de wedstrijd. Maar na 20 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft stond er nog steeds dezelfde stand als voor rust op het bord. Elinkwijk speelde de wedstrijd professioneel en simpel dood. En toen Woerden even niet aan aanvallen dacht sloegen ze dodelijk toe. De linksbuiten kreeg de bal aan de zijlijn en legde met een mooie lichaam schijnbeweging de rechtsback van Woerden in spagaat. Vervolgens legde hij de bal panklaar bij de tweede paal waar de spits van Elinkwijk opdook en simpel de bal tegen de touwen werkte, 5-2. Waar SC Woerden in de eerste helft nog veerkracht toonde na de tegendoelpunten, leek dit de nekslag. Elinkwijk dicteerde vanaf dit moment en wist in de 75e minuut ook nog de 6-2 te maken. Van een slotoffensief van SC Woerden kwam het niet meer en na precies 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks het verlies kan SC Woerden terugkijken op een goede wedstrijd waar het verschil werd gemaakt door individuele kwaliteiten. Normaal win je zo’n wedstrijd met deze inzet die er in Utrecht getoond werd.