WOERDEN – Edwin van der Sar komt Woerden bezoeken. De recordinternational zal op 17 november als gastspreker aanwezig zijn bij het bedrijvenspel De Slag om Woerden.

De Lionsclub Woerden Castellum Laurum wist de ex-goalie te strikken voor deze gelegenheid. Patsy Heida-de Jong, secretaris van de Lionsclub, geeft aan blij te zijn met de komst van Van der Sar. ’’Het is erg leuk dat we ieder jaar weer een bekende mogen verwelkomen. Wij proberen altijd iemand te laten spreken die zich inzet voor een goed doel’’ aldus de secretaris.

De opbrengst van de avond zal dit jaar naar het Edwin van der Sar Foundation gaan. Van der Sar zet zich daarmee in voor mensen die leven met de gevolgen van een hersenbeschadiging.

Van der Sar werd dinsdag nog verkozen als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Zelf kwam hij in zijn profcarrière uit voor Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. ‘Het IJskonijn’ won in deze tijd onder andere twee keer de Champions League, acht landstitels en twee keer het WK voor clubs. Daarnaast kwam hij 130 keer uit voor het Nederlands elftal.