WOERDEN – Ondernemerskring Woerden (OKW) organiseert donderdag 12 januari de verkiezing voor onderneming van het jaar 2016. De genomineerden zijn: Woerdens Techniek Talent, Woerdens Ferm Werk en Westdam notarissen. Daarnaast viert de OKW ook haar 65-jarig bestaan.

 “Donderdag vieren we ons 65-jarig bestaan, dit doen we tijdens de nieuwjaarsreceptie en de OKW onderneming van het jaar verkiezing. Het is dus drie in één”, aldus Monique van Breukelen, werkzaam bij het secretariaat van de OKW.

Het thema van de avond is samenwerken. De genomineerden hebben hier op verschillende wijze op ingespeeld. “Wij zoeken met iedereen de samenwerking op. Het is belangrijk om mensen een kans te gunnen en een zichtbare rol te spelen in de samenleving. Als het thema techniek was geweest, waren we waarschijnlijk niet genomineerd. Dit thema past bij ons,” legt Ronald van Drogenbroek uit, werkzaam bij Ferm Werk.

Het thema samenwerken is een bewuste keuze. Niet alleen vergroot het de kans op succes voor een organisatie, ook is het belangrijk om vakkennis uit te wisselen, te netwerken en samen knelpunten op te lossen. Dit zorgt uiteindelijk voor het behalen van betere resultaten.

De manier waarop de verschillende genomineerden ‘samenwerken’ toepassen in hun onderneming, laten zij zien door middel van een pitch, een filmpje of een presentatie. “Wij maken natuurlijk een hele grote kans! We hebben een goede pitch en film”, vertelt Brigit Colaris – van der Ven, notaris bij Westdam notarissen, lacherig.

De stichting Woerdens Techniek Talent (WTT) staat bekend om haar samenwerking. “Wij, als stichting, zijn verantwoordelijk voor de samenwerking tussen bedrijven, gemeenten en scholen. We onderschatten de concurrentie echter niet. We hebben een goede pitch voorbereid en een filmpje, aldus Marlous Birkhoff, projectleider WTT.