WOERDEN – Het aantal echte kerstbomen dat dit jaar is verkocht neemt op landelijk niveau af. In Woerden is hier geen sprake van. De cijfers blijven door de jaren heen stabiel of zijn dit jaar zelfs toegenomen.

In de afgelopen decembermaand zijn er een kleine 2 miljoen echte bomen verkocht denkt de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK). De reden hiervoor is het groeiende aantal kunstexemplaren. De mensen met een kunstexemplaar zijn nu minder geneigd om een echte boom aan te schaffen, meldt de VNK op nu.nl.

In Woerden is er echter geen sprake van een afname. “Het aantal echte kerstbomen dat bij ons wordt verkocht neemt alleen maar toe. Vijf jaar geleden verkochten we rond de 350 bomen, nu zitten we inmiddels op de 1000. De eerste week na Sinterklaas verkopen we rond 65 bomen per dag. Het is twee weken hard werken en dan is het weer over”, aldus Gert Pels van kwekerij Olijfje het Groene Hart.

De verschillende kerstbomenverkopers verkochten de afgelopen weken in Woerden samen enkele duizenden bomen. De bomen, voornamelijk geïmporteerd uit Denemarken, Duitsland en België, zijn een belangrijke inkomstenbron voor de tuincentra en kwekerijen in de decembermaand.

“Aankomende week zullen we nog ongeveer 50 tot 100 bomen verkopen. Dan zijn we door de voorraad heen en hebben we bijna 2500 bomen verkocht. Ieder jaar stijgt de verkoop van de kerstbomen wel iets, zowel van de echte bomen als de kunstexemplaren”, aldus Dennis de Jong van tuincentrum Bosrand.