Op het voormalige Mona-terrein wordt het appartementencomplex Le Perron gebouwd. Het is ontwikkeld door Bolton Ontwikkeling BV in opdracht van Hollands Midden. Lisette Gouderjaan, verkoopmanager van Bolton ontwikkeling BV, laat weten dat de verkoop goed verloopt.

De verkoop van Le Perron is dinsdag 23 mei van start gegaan. Sindsdien zijn er 38 appartementen in de verkoop gegaan. “Momenteel zijn er van die 38 appartementen 35  verkocht”, legt Lisette uit.

Volgens Lisette gaat de verkoop zo snel omdat de diversiteit in het te bouwen complex, uniek is. Die differentiatie zit bijvoorbeeld in de prijsklassen en woonoppervlakte. “Het andere unieke is dat er minstens twee slaapkamers in de appartementen zijn, voorheen werden er regelmatig appartementen gebouwd in Woerden met maar een slaapkamer. Een ander pluspunt aan Le Perron is dat het complex beschikt over een grote buitenruimte.”

Ook Charissa Kooijman van Woerden Makelaardij merkt dat de verkoop erg goed gaat. “Er is veel vraag naar appartementen en er wordt in Woerden weinig aangeboden”, zegt ze. “Ook is de prijs van Le Perron redelijk goed en is er zowel binnen als buiten veel ruimte, wat Le Perron aantrekkelijk maakt.”

Een van de kopers is Jan Hoogendoorn. Jan legt uit dat er meerdere redenen zijn waarom hij voor Le Perron gekozen heeft.”Een reden dat ik voor Le Perron gekozen heb is, omdat mijn vrouw en ik wat ouder zijn geworden”, verklaart Jan. “Om die reden werd een gezinswoning te groot en moesten we naar iets anders opzoek. Verder zag het appartement er qua uitstraling goed uit, wat speelser dan andere appartementen. Ik heb 45 jaar in het centrum gewoond en daar wil ik niet te ver vandaan wonen. Le Perron ligt aan de rand van het centrum wat dus een goede oplossing is”.

In 2019 worden de appartementen opgeleverd in Woerden.