WOERDEN - Internationale detailhandelsbedrijven zullen gaten in winkelstraten gaan opvullen. Dat meldt ING in een artikel dat vorige week verscheen op NU.nl. Leegstaande panden zullen zo weer een winkelketen worden. In hoeverre Woerden opgevuld zal worden met internationale winkels vroegen wij aan Gineke van Kesteren, de voorzitter van ondernemingsvereniging Stadshart Woerden.

Momenteel zijn er over het algemeen alleen maar Nederlandse winkels aanwezig in Woerden. Daarnaast zijn er ook geen toekomstplannen voor internationale bedrijven die de winkelstraten zouden moeten opvullen: ’’Nee, er zijn over het algemeen Nederlandse bedrijven en er is geen specifieke verwachting dat dit verandert’’ meldt de voorzitter. Op de vraag of dit een bewuste keuze van de ondernemingsvereniging is geeft zij een duidelijk antwoord: ‘’Nee, dat is puur toeval’’.

Dat er geen concrete plannen zijn voor internationale opvulling, valt te linken aan het aantal leegstaande panden. In Woerden staat maar een klein aantal panden leeg. ‘’Zes procent staat leeg, vier procent is normaal, dus dat is erg weinig’’ aldus de voorzitter.

Amsterdam is overigens de lijstaanvoerder als het gaat om internationale winkelketens. 35 procent van de winkels in de winkelstraten zou daar bestaan uit internationale detailhandelsbedrijven, meldt NU.nl.