WOERDEN - Verzorging, een eigen kamer, altijd een maaltijd die klaar staat en nog veel meer. Kortom het leven in een bejaardentehuis klinkt geweldig, maar is dat wel zo?

In het Staatsliedenkwartier te Woerden staat een bejaardentehuis. Hier wonen mensen die niet meer afhankelijk van zichzelf kunnen zijn en mensen die af en toe wat zorg kunnen gebruiken. Zo ook de 72-jarige Jozefi Lablans.

Het complex

Het bejaardentehuis, oftewel het seniorencomplex, is voor mensen die zelfstandig willen wonen maar wel toe zijn aan de nodige zorg. Er is een hoofdgebouw waar mensen in zitten die de zorg echt nodig hebben, deze mensen hebben ook maar één kamer en hebben verder een gezamenlijke ruimte. De andere woningen hebben meerdere kamers. Hier wonen mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen.

Tevredenheid

De 72-jarige Jozefi Lablans is ondertussen al drie jaar een trotse inwoner van dit seniorencomplex. Over het algemeen is Lablans erg tevreden. ‘Ik woon in het gedeelte waar de zorg nog niet per se nodig is, maar als ik een vraag heb of iets anders wil weten dan kan ik altijd terecht bij de mensen in het hoofdgebouw.’ ‘Verder zijn de woningen goed, het personeel is altijd erg aardig en ik vind het goed dat er op sommige dagen bepaalde activiteiten georganiseerd worden’, aldus Jozefi Lablans.

Activiteiten

Op maandag, woensdag en donderdag zijn er activiteiten waar de inwoners aan mee kunnen doen. Op alle drie de dagen is er een twee uur durende knutselactiviteit en op woensdag is er voor de sportievelingen, gymnastiek op de stoel. Op drie van de vijf doordeweekse dagen zijn er dus activiteiten. ‘Ik zou graag wat vaker zoiets dergelijks willen doen, maar dan niet elke week dezelfde activiteit.’ Volgens Lablans zijn andere bewoners het hier wel mee eens maar over het algemeen is de inwoonster erg tevreden.