WOERDEN – De gemeenten Woerden, Lopik en Utrecht hebben de handen ineen geslagen voor de aankoop van zonnepanelen. De gemeenten zullen, ook in samenwerking met het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr, zonnepanelen aanschaffen voor de inwoners. Deze aankoop zal 10 november plaatsvinden via een veiling.

De inwoners die interesse hebben kunnen zich aanmelden via de site van SamenZonneEnergie. Na de veiling van de zonnepanelen wordt er contact opgenomen met de geïnteresseerden. De gemeente legt het aanbod dan voor aan haar inwoners en op dat moment kan er worden besloten of de geïnteresseerden mee willen doen of er alsnog vanaf zien.

“Slechts 4% van de woningen in de gemeenten Woerden, Lopik en Utrecht maken gebruiken van zonne-energie. Er valt dus nog veel te halen,” aldus wethouder de Weger. Het is de bedoeling dat alle huizen in 2030 klimaatneutraal zijn. Door het plaatsen van zonnepanelen op de daken worden de huiseigenaren hun eigen energiebedrijf.

De gemeente Woerden verwacht rond de duizend aanmeldingen voor dit initiatief. De inwoners kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden tot en met 9 november via de site van SamenZonneEnergie.

Het feit dat de aanschaf van deze zonnepanelen verloopt via een veiling, is een uitermate bewuste keuze. Op deze manier proberen de gemeenten zoveel mogelijk de prijs te drukken. De veiling vindt plaats op 10 november. Tijdens deze veiling wordt de leverancier met het beste aanbod gekozen en kunnen de inwoners die zich hebben aangemeld besluiten of zij willen meewerken aan dit initiatief.

Tevens zal er nog een informatieavond komen voor de geïnteresseerden.